5 Nisan Cuma

>EĞİTİM ÖĞRETİM>NDS’DE SPOR>

HAİTİ İÇİN YÜZDÜK ! "LA NUİT DE L’EAU"

"La Nuit de l’Eau" (Su Gecesi) 2008 yılından beri devam eden, Fransa Yüzme Federasyonu ile UNICEF tarafından yılda bir kez düzenlenen spor ve yardım etkinliğidir. Geçtiğimiz yıl Bahçeşehir Neslin Değişen Sesi Okulu öğrencileri, Togo’daki içilebilir temiz su sorununa destek vermek için yüzmüşlerdi.

Gönüllülük esasına dayanan bu organizasyonda öğrencilerimiz, 2010 yılındaki Haiti depreminin ardından başlayan Kolera hastalığının önlenmesi ve tedavisi için oluşturulan fona katkıda bulunmak için yüzdüler. Öğrencilerimiz, Fransızca derslerinde, Haiti’deki bu durum ile ilgili bilgi aldılar. Öğrencilerimiz, yüzecekleri uzunluk için bağış topladılar.

İlkokuldan 24, ortaokuldan 48 toplamda 72 öğrencimizin katıldığı organizasyonda; 1320 boy yüzüldü (1 boy=25 metre).

Organizasyonda "Haiti İçin Yüzüyorum" diyerek, sosyal sorumluluk projelerine olan hassasiyetlerini bir kez daha gösteren, yüzücü arkadaşlarına bağışçı olarak destek olan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Sizlerle gurur duyuyoruz.