18 Nisan Perşembe

>ETKİNLİKLER>TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI>

TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI-2020

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve artık geleneksel hâle gelen Notre- Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı Neslin Değişen Sesi Ortaokulu “Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Kıymetli ressamlarımız Ebru DEDE ve Faruk CİMOK’un tuvallerinden yola çıkılarak yazılan 98 eserin ön elemesi yapıldıktan sonra şiir ve öykü kategorisinde yazılan eserlerin, seçici kurulumuz tarafından değerlendirilmesi yapıldı. Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle değerli seçici kurulumuz; Zeynep BİRSİN, Berna DURMAZ, Sevi ÖZIŞIK değerlendirmelerini fiziksel olarak bir araya gelemeseler de tamamladılar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Resim ve edebiyatın iç içe olan ilişkisini, çocukların eserlerine aktarması ve bunun sonucunda kalemi güçlü, duyarlı öğrencilerin varlığını görmek bizi sevindirdi. Bu açıdan yarışmaya katılan tüm okullara ve öğrencilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ESERLER:

ŞİİR ALANINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Vanessa KURUÇAY - Özel Pangaltı Ermeni Ortaokulu
2. Elif EREREN - MEV Koleji Özel Basınköy Ortaokulu
3. Athena CANBAY - Selimiye Ortaokulu
Mansiyon: Oğuz Said VARIŞ - Özel Derya Öncü Ortaokulu
Mansiyon: Katya MENTEŞ - Özel Tarkmanças Ermeni Ortaokulu

ÖYKÜ ALANINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Doğa ÇELİK - İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Beylerbeyi Ortaokulu
2. Nilsu CANDAN - FMV Ayazağa Işık Okulları