22 mars vendredi

>Espace franco­phone>

FRANCOPHONIE CHEZ LES 7EMES : UN AIR DE PARIS ET DE NDS

Bu yıl pandemi nedeniyle 7. sınıf öğrencilerimizle "francophonie" etkinliklerimizi online olarak yapmak zorunda kaldık. Ancak bu, her yıl öğrencilerimizi saran "francophonie" coşkusunu kenara koymak anlamına gelmedi neyse ki.

Bu senenin teması "Voyager A Travers Un Vent de Paris" idi. Yani Bir Paris esintisiyle seyahat. Gerçek anlamda seyahat etmeyi çok özlediğimiz bir dönemde, öğrencilerimizle birlikte online seyahate çıktık ve Paris’i, şehrin simgesi olan Eiffel Kulesi’ni ve dünyanın en güzel müzeleri arasındaki yerini koruyan Louvre’u gezdik. Şehrin kimliğini oluşturan binaları ve eserleri yakından izledik. "Seyahatimiz" bitince, gördüğümüz yerleri gerçekten ziyaret etmiş olan öğrencilerimizden kişisel deneyimlerini dinledik.

Artık gelenekselleşen "Questions Pour Un Champion" bilgi yarışmamızın bu seneki teması NDS idi. Lisemizin 165., küçük okulumuzun da 20. yaşını kutladığı bu yıl, yarışmamızın içeriğini okulumuza dair sorulardan oluşturduk. Yarışma öncesi öğrencilerimizin bilgilerini tazelemek adına hazırladığımız sunum belgesini inceledik. Okulumuzun tarihçesini, velilerimiz arasında adı bulunan Atamızı, Anadolu’ya öğretmen olarak giden Feride’yi andık. Eğlenceli ve çekişmeli bir yarışma sonrasında kazanan öğrencilerimizi kutladık.

Francophonie Haftasını, gelecek sene okulumuzda daha büyük coşkuyla kutlamak üzere iyi dileklerde bulunarak kapattık.