19 Nisan Cuma

>ETKİNLİKLER>ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARI>

MATESİS MATEMATİK YARIŞMASI

Ortaokul öğrencilerinin keşfederek, tahmin ederek ve mantıksal çıkarımlar yaparak matematiksel bilgiyi kullanmalarını sağlamak, yaratıcılığını geliştirmek, eleştirel ve bilimsel düşünme becerilerini ortaya çıkarmak ve matematik dersine olan farkındalığını arttırmak amacıyla F.M.V. Ispartakule Işık Okulları tarafından Ön Eleme Sınavı 6 Mart 2021 ve Final Sınavı 27 Mart 2021 tarihlerinde iki aşamalı Matesis Matematik Yarışması düzenlenmiştir.
İstanbul İl Genelinde düzenlenen yarışmada Ön Eleme Aşamasında 5-6. sınıflar kategorilerinde okulumuzu 5B Cemre SÖZER, 5C Ege BİRSİN, 6A Özden Işık TOMAK, 6B Defne ERDEN, 6B Doruk ÖZKAN ve 7-8. sınıflar kategorilerinde 7A Demir ENİŞTEKİN, 7B Nil KANTUR, 8A Ulaş ERGÜVENÇ, 8A Mustafa Deniz KUDU, 8C Arda İLERİ adlı öğrencilerimiz temsil ettiler.
Final aşaması için her iki kategori için de (5-6. sınıflar ve 7-8. sınıflar) ön eleme aşamasında ilk 20 içinde olan öğrenciler, final uygulamasına girmeye hak kazanmış oldular. Okulumuzu final sınavında, 5A Ege BİRSİN, 6A Özden Işık TOMAK, 6B Defne ERDEN, 7A Demir ALGAN ENİŞTEKİN adlı öğrencilerimiz temsil ettiler.
Her iki aşama sonucunda öğrencimiz 6A Özden Işık TOMAK Matesis Matematik Yarışması 5-6. sınıflar kategorisinde üçüncü olmuştur. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Ayrıca yarışmaya katılım gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, her birine emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.