29 Kasım Pazartesi

>EĞİTİM ÖĞRETİM>ANAOKULUMUZ>

YEPYENİ BİR EGZERSİZ TÜRÜ: YOGA-LATES YAPIYORUZ

7 Ekim 2021

Yoga-lates, yoga hareketleri ve pilates hareketlerinin ve ekipmanlarının kullanılıp birleşiminden oluşan hem çok faydalı hem de çok eğlenceli bir ders türüdür. Öğrencilerimiz, bu birleşimle çalışmaktan çok mutlu oluyorlar. Hem de çok eğleniyorlar.
İlk olarak çocuk yogasını tanımlarsak; yetişkin yogasında olduğu gibi, kişiye ruhsal, zihinsel ve fiziksel yararlar sağlayan, kişisel disiplini ve kendini tanımayı, nefes ve gevşeme tekniklerini öğreten, yoga duruşlarının daha hızlı geçişlerle uygulandığı, küçük yaşta çocukları yogayla tanıştırmak için şarkılar ve oyunlarla birleştirilip yaş gruplarına göre uyarlanmış bir yoga çeşididir. Tüm bunların yanında derslerimize tarihi çok eski ve bedene çok faydası olduğu kadar günümüzde oldukça popüler olan ,hedefleri öğrencilerimizin koordinasyon ve bedensel beceri,kuvvetlenmelerine en üst düzeyde fayda sağlayan pilatesi ve oyunları ekledik. Büyük pilates toplarıyla çalışmaktayız. Toplarla çalıştığımız haftalarda dersimizin adına yoga-lates adını koyduk. Ortaya renkli ve eğlenceli görüntüler çıktı. Öğrenclerimizin derste istekli olmalarından ve kurallara uymalarından dolayı çok mutlu olmaktayız. Ayrıca derslerde bedensel olarak geliştiklerini ve esnekliklerinin arttığını gözlemlemekteyiz. Dersimize ait eğlenceli fotoğraflar ekte yer almaktadır.