19 Nisan Cuma

>ETKİNLİKLER>GEZİLER>

ATA’MIZIN HUZURUNDAYDIK..

Anıtkabir’ e gidememenin hüznü Atamızın huzuruna çıkabilmenin mutluluğuna dönüştü.
Arkeolog Yaren Türkoğlu ile birlikte “Atatürk’ün Ankara’sı Gezisi”nde öğrencilerimizle duygulu anlar yaşadık. Ankara’da yaşamış olan uygarlıkların tarihinden başladık. Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Etnografya Müzesi gezdirilerek öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine katkıda bulunuldu. Müzelerde bulunan eserleri inceledik ve hepsi çok dikkatimizi çekti. Ardından heyecanla beklediğimiz Aslanlı yoldan geçerek Atamızı ziyaret ettik. Anıtkabir’in mimarisini tüm detaylarıyla öğrendik. Öğrencilerimize; Kurtuluş Savaşı’ndaki Kuva-i Milliye ruhunun etkisi anlatıldı. Cumhuriyetin ilanının aşamaları açıklandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün kullandığı eşyalar incelendi. Günümüz TBMM ziyaret edilerek Mecliste yapılan çalışmaları açıklanarak öğrencilerin milli bilinçleri geliştirildi. En şaşırtıcı ve bizi duygulandıran bölümlerden biri de Atamızın naaşının etrafında yer alan ülkemizin tüm illerinden getirilen toprakların bulunduğu saksılardı.
Atam bıraktığın tüm değerlerin bize emanet..