19 Nisan Cuma

>ETKİNLİKLER>GEZİLER>

4.SINIFLAR RAHMİ KOÇ MÜZESİ PLANETARYUM GEZİSİ

4. Sınıflar olarak Rahmi Koç Müzesi Planetaryum gezisi düzenledik.
Öğrencilerimiz bu gezide Planetaryumda, Evrenin oluşum sürecini, 65 milyon yıl önceki Dünyamızın durumunu, Einstein‘ın uzay asansörü ile diğer galaksilere doğru yolculuğa çıkıp, Cassini - Huygens uzay aracıyla da Güneş Sistemi’ne ve Satürn‘ün halkalarının gizemini keşfetti, sanal ortamda birebir yaşayarak, öğrenerek, eğitici ve eğlenceli bir deneyim kazandılar.
Günümüzün en büyük tehdidi olan Küresel Isınma ile ilgili filmi izledikten sonra ‘’İklim Değişikliği Farkındalık Atölyesi‘’ çalışmalarına katıldılar.
Yenilenemez enerji kaynaklarına yönelim ve nüfusun hızla artışı beraberinde sorunlara yol açmakta ve iklim değişikliklerine sebep olmaktadır. Gözlenebilir bu etkileri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen birçok görev vardır. Atölye süresince bilinçlendirme çalışması adına öncelikle film gösterimi ardından sihirli küre üzerinde iklim olayları incelenerek sunumlara geçildi.
 İklim ve hava olayları,
 Sera gazlarının önemi (Karbondioksit, ozon ve metan),
 Besin döngüsü,
 Karbon döngüsü,
 Yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının önemi,
 Karbon ayak izi,
 Bireysel ve ülkesel karbon salınımında sanayi devriminin önemi,
 Denizlerin ve ormanların karbon salınımındaki yeri ve önemi, sunumlarımızda işlendi.
Öğrencilerimiz bu geziden İklim Değişikliği Farkındalığı edinerek keyifle döndüler.