27 Nisan Cumartesi

>OKULUMUZ>

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 2001 yılında Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı tarafından eğitim ve öğretime açılmıştır. Neslin Değişen Sesi Okulları 15 sene Şişli Bomonti kampüsünde eğitim verdikten sonra gelişen öğretim kadrosu ve artan öğrenci sayısıyla yeni kampüsü olan Bahçeşehir Boğazköy bölgesinde 10.000 metrekare kapalı alanlı ve tam donanımlı binasına taşınmıştır. Bahçeşehir’deki yeni kampüsünde anaokulu, ilkokul ve ortaokul eğitim-öğretimi yapılmaktadır. 2009 yılında Şişli’de açılan anaokulumuz, eğitime 2017-2018 eğitim öğretim yılından beri Bahçeşehir’deki kampüsümüzde devam etmektedir.

Okulumuzun kuruluşuna vesile olan eğitim vakfının bağlı olduğu Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ise, 1856 yılında ülkemizde resmen açılan ilk kız lisesi olmuştur. I. Dünya Savaşı sırasında eğitime ara veren kurum, önce mühendislik okulu, daha sonra da, bir hastane olarak kullanılmıştır. 1919 yılında öğretime tekrar başlayan okul, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Türk Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmıştır. Bu yeni yapılanma ile birlikte Türk yönetici ve öğretmenler okul kadrosunda yer almış ve Türk Milli Eğitimi’nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda seçkin bir eğitim ve öğretim kurumu olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Atatürk’ün üç manevi kızına eğitim vermekten ayrı bir gurur duyan Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, 140 yıl Kız lisesi olarak hizmet verdikten sonra 1996 - 1997 öğretim yılında geleneksel özelliklerini karma eğitimde sürdürmeye karar vererek erkek öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Bu gelişim ile 2019 yılında 163. yılını kutlayan okul, geçmişinden aldığı değerler ve birikim ile çağdaş eğitimi kaynaştırmayı ilke edinmiştir.

Bu köklü geçmişin verdiği zenginlik ve eğitim anlayışı ile kurulan Özel Neslin Değişen Sesi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu, mezunlarını verdiği tarihten itibaren öğrencilerini Türkiye’nin kaliteli, iyi ve yabancı dille eğitim veren liselerine yerleştirmenin gururunu duymaktadır.

Özel Bahçeşehir Neslin Değişen Sesi Anaokulu- İlkokulu- Ortaokulu
Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı